Wypieki

Cukiernicze

fawor-108---babka-pomara-czowa

Babka pomarańczowa

Babka z dodatkiem pomarańczy, udekorowana pomadą oraz skórką pomarańczową

fawor-114---babka-rodzinna

Babka rodzinna

Tradycyjna babka o przekroju mozaiki jasno-ciemnej z dodatkiem kakao.

fawor-135---makowiec

Makowiec klasyczny

Tradycyjna strucla makowa z ciasta drożdzowego przełożona masą makową z doadatkiem bakalii oblany pomadą.

fawor-143---makowiec--wi-teczny

Makowiec z kruszonką

Tradycyjna strucla makowa z ciasta drożdzowego przełożona masą makową z bakaliami udekorowany kruszonką oraz pomadą.

fawor-218---placek-dro-d-owy-z-owocem

Placek drożdżowy z owocami

Aromatyczne ciasto drożdżowe z dodatkiem owoców i kruszonki.

fawor-170---placek-jogurtowy-z-owocem

Placek jogurtowy z owocami

Ciasto jogurtowego z wiśniami i kruszonką, udekorowane pomadą

fawor-185---jab-ecznik-z-kruszonk-

Jabłecznik z kruszonką

Tradycyjny jabłecznik na spodzie z ciasta kruchego z prażonymi jabłkami udekorowany kruszonką oraz pomadą.

fawor-193---sernik-w-pomadzie

Sernik wiedeński

Tradycyjny sernik pieczony na spodzie biszkoptowym, udekorowany pomadą.

AdobeStock_135439059_Preview

Drożdżówka

Wybór drożdżówek na cieście półfrancuskim bądź drożdżowym z dodatkiem owoców sezonowych, masy makowej, masy serowej, kruszonki lub z pomadą.

AdobeStock_136476780_Preview

Pączki

Tradycyjne pączki nadziewane marmoladą, oblane pomadą.

AdobeStock_19530258_Preview

Pączki koktajlowe

Pączki nadziewane kremem typu ajerkoniak, udekorowane polewą czekoladową oraz pomadą.

fawor-119---c.-owsiane

Ciastka owsiane

Ciastka półkruche z uprażonymi płatkami owsianymi, z dodatkiem cukru trzcinowego i masła.

fawor-124---c.-orkiszowe-z--urawin-

Ciastka orkiszowe

Ciastka półkruche z mąki orkiszowej z dodatkiem cukru trzcinowego, masła, suszonej żurawiny i płatków czekolady.

fawor-174---babeczki-karmelowe

Babeczki karmelowe

Krem karmelowy udekorowany daktylami i polewą kakaową na kruchym korpusie oblanym czekoladą.

fawor-176---babeczki-Sorento

Babeczki sorento

Masa śmietankowa z owocami na kruchym cieście wypełnionym dżemem z czarnej porzeczki.

fawor-194---rogale--wi-tomarci-skie-2

Rogale Świętomarcińskie

Produkt regionalny,certyfikowany, dostępny przez caly rok w naszych sklepach wykonane z ciasta półfrancuskiego z dodatkiem białego maku, orzechów i bakalii. Dekorowane pomadą i rozdrobnionymi orzechami

Ciasta

Deserowe

fawor-208---kostka-owocowa

Kostka owocowa

Biszkopt przełożony bitą śmietana z dodatkiem truskawek oraz galaretki truskawkowej.

fawor-157---czekoladowa-fantazja

Kostka czekoladowa fantazja

Kostka przełożona kremem z ciemnej i białej czekolady.

fawor-147---owocowa-nuta

Owocowa nuta

Kostka na spodzie biszkoptowym przełożona masą śmietankową i galaretką z owocami (jagody, maliny i truskawki)

fawor-197---ksoatka-tiramisu

Tiramisu

Biszkoptowe ciasto nasączone kawą i alkoholem, przełożone warstwą serka mascarpone, z dodatkiem białej czekolady i kakao, udekorowane masą śmietankową z dodatkiem serka mascarpone, posypane kakao.

fawor-213---kostka-mocca

Kostka Mocca

Kostka przełożona dżemem z czarnej porzeczki i kawowym kremem z bezami, z dodatkiem spirytusu, udekorowane kawą.

fawor-159---kostka-krokantowa

Kostka krokantowa

Kostka na spodzie biszkoptowym przełożona masą śmietankową z truflą krokantową, udekorowana czekoladą deserową.

fawor-150---kostka-mailnowa

Kostka malinowa

Kostka na spodzie biszkoptowym przełożona kremem i galaretką z malinami, udekorowana malinami.

Torty

na każdą okazję

fawor-200---tort-pomara-czowy

Tort pomarańczowy

Tort przełożony masą śmietankowo-pomarańczową z polewą kakaową, druga warstwa przełożona jest masą śmietankową, udekorowany żelem pomarańczowym i polewą kakaową

fawor-054---czarna-per-a

Tort czarna perła

Tort przełożony masą śmietankowo-czekoladową i nadzieniem z owoców leśnych, nasączony spirytusem polany czekoladą.

fawor-058---tort-Eliza

Tort Eliza

Dwie warstwy ciasta biszkoptowego przełożone bitą śmietaną, kremem z malinami i galaretką.

fawor-063---tort-migda-owy

Tort migdałowy

Trzy warstwy biszkoptowe, przełożone masą śmietankową, udekorowany płatkami migdałowymi i płatkami czekolady.

fawor-056---tort-bezowy

Tort Biała Dama

Dwie warstwy bezowe wzbogacone orzechami i rodzynkami, przełożone masą serka mascarpone z dodatkiem bazy karmelowej, daktyli, orzechów włoskich i rodzynek, posypany białym cukrem pudrem.

nugatowy-www

Tort nugatowy

Tort przełożony masą z serka mascarpone i masą nugatową, udekorowany truflą nugatową z pastą z orzecha laskowego, a boki obsypane krokantem z orzeszków ziemnych

tort-truskawkowy

Tort truskawkowy

Tort przełożony masą śmietankową, wykończony galaretką z truskawkami

tort-krokantowy

Tort krokantowy

Tort przełożony masą śmietankową z truflą krokantową, udekorowany czekoladą z orzechami laskowymi.

Lody

tradycyjne

Lody Cassatte

Tradycyjne kule lodowe śmietankowo-truskawkowo-kakaowe.

Lody bakaliowe

Tradycyjne kule lodowe śmietankowe z dodatkiem bakalii.

Lody Palermo

Tradycyjne kule lodowe śmietankowo- czekoladowe z dodatkiem bakalii.

Szczegółowe składy surowcowe naszych produktów dostępne są w każdym sklepie.